Selles koogis kasutasin ära veel kappi seisma jäänud enda tehtud piparkoogitaina. Kui piparkoogitainast käepärast pole, sobib põhjaks ka muretainas. Kihilises koogis on peidus mahlane kaneeline-õunatäidis, mahe kohupiimakiht ja magus beseekatte. Kokkuvõtvalt lihtne, kuid väga maitsev argipäeva kook.
KOHUPIIMA-ÕUNAKOOK BESEEKATTEGA
Põhi:
250g piparkoogitainast
Täidis:
2 keskmise suurusega õuna
1 spl suhkrut
1 tl kaneeli
300 g kohupiima
75 g hapukoort
2 munakollast
1 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Peale:
2 munavalget
60g suhkrut
soola
Suru piparkoogitainas 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja.
Koori ja puhasta õunad südamikust, lõika väikesteks tükkideks.
Sega 1 spl suhkru ja kaneeliga.
Aseta koogi põhjale.
Klopi lahti munakollased ja sega suhkruga, lisa vanilliekstrakt, kohupiim ja hapukoor, sega ühtlaseks.
Vala õuntele, küpseta 175-kraadises ahjus u.40.minutit.
Vahusta munavalged näputäie soolaga, lisa järk-järgult suhkur.
Võta kook ahjust ja kata munavalgega, küpseta veel 190-kraadises ahjus u.8-10.minutit.
No comments:
Post a Comment