November 25, 2013

Kõrvitsarullbiskviit


Seda kergelt jõulumaitselist rullikut olen ennegi teinud ja taaskord maitses see imeliselt. Biskviidi tainale on lisatud kõrvitsapüreed ja vürtsikaid maitseaineid. Täidiseks on kreemjas vanillimaitseline toorjuust(kes väga rammusat kreemi ei soovi võib poole toorjuustu koguse asendada kohupiimapastaga), mis sobib hästi kokku kergelt vürtsika biskviidiga. Kerge, kuid sõltuvust tekitav magusroog, mis muutub seistes aina paremaks.


KÕRVITSA RULLBISKVIIT

  • 3 suurt muna 
  • 1,5dl suhkrut
  • 120g jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5tl soola
  • 150g kõrvitsapüreed
Täidis:
  • 400g toorjuustu(soovi korral 200g toorjuustu, 200g kohupiimapastat)
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 1tl vanilliekstrakti

Sega jahu küpsetuspulbri, jahvatatud kaneeli, nelgi, muskaatpähkli, ingveri ja soolaga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kõrvitsapüree, sega ühtlaseks, sõelu hulka jahusegu. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, vala võitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 13-15 minutit.

Võta biskviit ahjust, kummuta biskviit ühtlaselt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda küpsetuspaber, rulli biskviit kokku, lase täielikult jahtuda. Samal ajal valmista täidis, selleks sega toasoe toorjuust tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa vanilliekstrakt. Rulli lahti biskviit ja laota ühtlaselt peale täidis, rulli biskviit tihedalt kokku. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4 tundi.




2 comments:

  1. See tuli ka väga huvitav ja maitsev küpsetis. Aitäh inspiratsiooni eest.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...