November 4, 2013

Kohev kõrvitsa-kohupiimakook


Ilus kollane kohupiimakook, millele annab kaunist jumet kõrvitsapüree. Lihtne kuid väga maitsev kook, kus koogipõhjas on kasutatud osaliselt kaerajahu. Kook on tõesti hästi kohev, maitsev ja mahlane. Maitse muutub seistes aina paremaks, kõige paremini maitseb kui on saanud vähemalt üleöö külmikus maitsestuda. 
Kes soovib võib kohupiimatäidisele lisada ka rosinaid.


KÕRVITSA-KOHUPIIMAKOOK

Põhi:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
90g nisujahu
90g kaerajahu
0,5tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400g kohupiima
300g kõrvitsapüreed
1,5 dl suhkrut
3 muna
2 spl tärklist
1tl vanilliekstrakti
1 sidruni riivitud koor ja mahl
soovi korral rosinaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kõik kuivained, lisa need muna-võivahule.
Sega ühtlaseks tainaks.
Kata 24cm lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred tainaga. Ääred kata fooliumiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.8-10 minutit.
Võta ahjust ja jahuta.
Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, kõrvitsapüree, tärklis, vanilliekstakt ja sidruni koor, mahl. Sega ühtlaseks tainaks. 
Viimasena sega juurde vahustatud munavalged.
Vala kohupiimatäidis eelküpsetatud põhjale.
Küpseta 180-kraadises ahju u. 35-45.minutit. 
Kui kook läheb pealt liiga tumedaks, kata fooliumiga.
Võta kook ahjust, jahuta.



10 comments:

  1. See on tõesti üks mõnus kook! Põhi on õrnalt kaeramaitseline ja see täidis on nii kohev ja pehme!

    ReplyDelete
  2. Väga kaunis! Ma olen teinud kõrvitsa-kohupiimavormi sel sügisel paar korda, see oleks nagu siis koogilik versioon vormiroast - ehk tean, et mulle maitseks kohe kindlasti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pille, sain ema juures maitsta mõnusat kõrvitsa-kohupiimavormi. Sealt saingi idee teha selline mõnus-õhuline kõrvitsa-kohupiimakook, mis maitseb tõesti hästi!

      Delete
  3. Kas kõrvitsapüree on toorest või keedetud kõrvitsast?

    ReplyDelete
  4. Mercredi, mina teen kõrvitsapüreed ahjus küpsetatud kõrvitsatest aga jah, ikka keedetud/küpsetatud kõrvitsast püreed tuleks kasutada.

    ReplyDelete
  5. Aitäh, tuli välja suurepärane kook. Ma panin 1/3 kohupiima asemel kondentspiima, see lisas kreemisust veelgi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, Mercredi, nii tore kuulda, et kook õnnestus ja maitses hästi:)

      Delete
  6. Tere, kui valmistada kook suuremale seltskonnale plaadikoogina, tuleks teha topeltkogusega ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, antud kook on mõeldud 24cm ümmargusele vormile. Soovitaksin küll topeltkoguse teha. Vaata ka sellele http://nami-nami.ee/uudis/2937/kuidas_kohandada_retsepti_suuremalevaiksemale_kupsetusvormile lehele, seal kenasti lahti seletatud, kuidas retsepti koguseid kohandada. Edu küpsetamisel ja anna teada kuidas sul õnnestus.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...