Jätkuvalt õunakoogi lainel:) Seekord küpsetasin hästi mahlast kerge kaneelimekiga õunakeeksi. Kui tavaliselt on keeksid üsna purused ja saialised, siis see keeks on hoopistükis hästi mahlane ja isegi õige natuke nätske. Mahlaseks teeb keeksi lisatud riivitud õunad, seega keeksis õunatükke ei ole(sobilik retsept neile kellele ei meeldi koogis õunatükid).
Keeksi katab hästi mõnus iirisekatte koos krõmpsuvate kreeka pähklitega.
Ja veel, keeks muutub seistes aina paremaks, no muidugi kui seda jagub järgmiseks päevaks:)
ÕUNAKEEKS IIRISEKATTEGA
150g võid
2 muna
1,5dl suhkrut
5 spl hapukoort
4,5dl jahu
u.250-300g riivitud õunu
1,5tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
Peale:
150g iiriskomme
u.50g kreeka pähkleid
1spl võid
2spl piima
Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
Sega juurde hapukoor ja omavahel segatud kuivained.
Pigista riivitud õuntelt liigne vedelik ja lisa tainale.
Sega ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.
Küpseta 170-kraadises ahjus u.1 tund ja 10.minutit.
Kontrolli küpsust puutikuga.
Eemalda vormist ja jahuta täielikult maha.
Katteks sulata potis kõik koostisained.
Kata kook iirisekattega ja raputa peale hakitud kreeka pähkleid.
Idee: GoodFood
Retsept täpselt minu jaoks! Avastasin alles hiljuti enda jaoks õunakoogi riivitud õuntega ja kohe hoopis teine tera :)
ReplyDelete