September 29, 2013

Väikesed õuna saiakesed ehk puruvanad


Mmm... väikesed nunnud saiakesed, kus peidus pehme õunatäidis. Saiakeste tainas valmib imekiirelt ja ei ole vaja siin mässata tavapärase pärmitainaga, tainaks on hoopis kohupiima-muretainas(mina kasutasin seekord ricottat ja sobis ka imehästi).
Olen neid mõnusaid saiakesi ikka iga aasta õunahooajal küpsetanud, seekord asendasin 1/3 nisujahu koguse odrajahuga, samuti oli otsa saanud seesamiseemned, mida saiakestele peale riputada. Seekord katsin saiakesed mandlilaastude ja demerara suhkruga-mõlemad variandid sobisid imehästi:)
Neid munavabu üheampsu pirukaid on hea kaasa pakkida nt. reisile minekul.



VÄIKESED ÕUNA SAIAKESED EHK PURUVANAD


130g võid
130g suhkrut
0,5tl soola
230g jahu(soovi korral asenda 1/3 odrajahuga)
250g kohupiima

u.2-4õuna

Peale:
muna
seesamiseemneid
mandlilaaste või demerara suhkrut

Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks tükkideks/viiludeks.
Jaga tainas kolmeks ja rulli tainas(vajadusel lisa natuke jahu) ümmarguseks, lõika tainas 12 sektoriks.
Aseta iga sektori laiemasse otsa õunaviil ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku.
Määri pealt munaga, raputa peale nt. seesamiseemneid.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 min.

Sellest kogusest tuleb u. üks ja pool plaaditäis sarve-saiakesi



3 comments:

  1. Nii kaunid ja isuäratavad saiakesed! Ideaalsed mõnusaks suupisteks!

    ReplyDelete
  2. Sinna sisse panime me lapsepõlves śerbetti. Śokolaadiga on ka väga head.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...