February 9, 2017

Apelsini-porgandikeeks martsipaniga


See kaunis kuldkollane keeks maitseb mõnusalt martsipaniselt ja igati sobilik praegustel külmadel talvepäevadel tee kõrvale ampsata. Keeksis on tunda veidi apelsini maitset ja porgand lisab mahlasust. 


  • APELSINI-PORGANDIKEEKS MARTSIPANIGA

  • 150 g võid
  • 150 g martsipani
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 3 munakollast
  • 2 suurt porgandit
  • 3 cm-ne tükk ingverit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3,5 dl nisujahu
Vahusta toasoe või martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja ingveritükk ning vala võisegusse. Riivi sinna veel ühe apelsini koor ja pigista ka mahl porgandimassile. Eralda munakollased valgetest ja lisa kollased tainasse. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka see tainale. Küpseta keeksivormis 200 kraadi juures ca 40 minutit. 
NB keeks ei kerki väga palju ja jääb pigem hästi madal keeks.

Retsept: Maru

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...