July 17, 2016

Maasika rullbiskviit



Nädalavahetusel oli turul veel saada kodumaised värskeid ja oi-oi kui magusaid maasikaid. Seniks kuni veel värskeid maasikaid saada on peab viimast võtma ja neid rohkelt sööma niisama ja kasutama ka mõnusates suvistes magusroogades. 
Klassikaline rullbiskviit, mille täidises on kohupiima-vahukoore kreem ja värsked maasikad on igati mõnus suvine maius.
Rullbiskviidid valmivad üldiselt kiirelt ja lihtsalt, kuid maitsevad kergelt ja mahlaselt, sellepärast need ongi ühed mu lemmikküpsetistes.
Ja kui maasikaid enam saada ei ole, siis antud rullbiskviidi vahel sobivad mistahes värsked marjad.




MAASIKA RULLBISKVIIT

Biskviit:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
1,5 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
300 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
u. 3 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
u. 300 g värskeid maasikaid

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivaineid. Sega ettevaatlikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks. Vala tainas ühtlaseks kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 8-10.minutit kuni biskviit on pealt kuldne.
Võta biskviit ahjust ja kummuta puhtale, vähese suhkruga kaetud küpsetuspaberile, eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ja keera koos uue paberiga rulli. Lase täielikult maha jahtuda.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa vanilliekstrakt ja kohupiimapasta, sega ühtlaseks kreemiks.
Pese ja puhasta maasikad, lõika väiksemateks tükkideks.

Rulli biskviit lahti, soovi korral immuta biskviiti vähese sidrunimahla-vee seguga.
Kata biskviit kreemiga, silu laiali ja puista peale maasikatükid.
Keera biskviit rulli ja pane külmikusse vähemalt 4-ks tunniks maitsestuma.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...