Imehea kerge magusroog värskete marjadega on kindlasti üks minu lemmikuid sel suvel. Katsetasin seekord tatrajahuga kakao-beseerulli, mis sai väga maitsev(soovitan kasutada toortatrajahu-nt. RemedyWay või Tõrvaaugu). Selle toreda tatrajahu-beseerulli idee sain Toidutare ja ajakirja TervisPluss tervisliku koogi võistluse ühest finaalkoogist. Rulli kreemiks on klassikaline vahukoor koos kreeka jogurtiga, mis moodustavad ideaalse õhulise kreemi koos värskete mustikate ja vaarikatega.
TATRA-BESEERULL VAARIKATE JA MUSTIKATEGA
Beseerull:
5 munavalget
2,5dl palmisuhkrut
1dl toortatrajahu
2spl kakaod
mandlilaaste
Täidis:
2dl vahukoort
u.4spl kreeka jogurtit
2spl suhkrut
0,5tl vanillsuhkrut
peotäis vaarikaid
peotäis mustikaid
Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, lisa jaokaupa suhkur, samal ajal edasi vahustades.
Sega omavahel jahu ja kakao, lisa jahusegu ettevaatlikult segades munavalge segule.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mandlilaaste.
Küpseta beseed 175-kraadises ahjus u. 15 minutit.
Valmis põhi kalluta puhtale küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber.
Jahuta põhi täielikult maha.
Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa ettevaatlikult segades jogurt.
Kata mahajahutatud põhi ühtlaselt kreemiga, puista peale marjad.
Keera ettevaatlikult rulli, aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks.
Enne serveerimist kaunista rull kreemi, marjade ja piparmündilehtedega.
Beseerulli põhja retsept: Liis Õispuu
Super näeb välja! Ja tatrajahu on mõnus komponent, eriti beseega ühendatult, peaks proovima, kui ma makroonide tegemisest ükskord end välja juurin :)
ReplyDeleteVäga intrigeeriv beseerull, Marit!
ReplyDelete