July 3, 2014

Maasika-šokolaadikook


Imelihtsalt ja kiirelt valmiv kreemine šokolaadikook värskete maasikatega. Lisaboonuseks on asjaolu, et koogi saab valmis vaid 7 koostisainest. Seekord on šokolaadikreemis üks tervislik salakoostisaine-avokaado, mis muudab kreemi eriti kreemiseks ja veidike tervislikumaks. Koogi jaoks vali kindlasti hästi küpsed avokaadod.


Seda maitsvat kooki sobib teha ka teiste marjadega, nt vaarikad ja mustikad on kindlasti hästi maitsvad koos hõrgu šokolaadikreemiga.
Šokolaadikreem jääb selline mõnus pehme ja kreemine, seega väga kauaks kooki laulale seisma ei jätaks, vaid hoiustaks külmikus.
Mina kasutasin piimašokolaadi, kuid vabalt võib teha tumeda šokolaadiga, siis ma lisaksin kreemile juurde sortsu agaavisiirupit.


MAASIKA- ŠOKOLAADIKOOK

Põhi:
150g šokolaadiküpsiseid
70g võid

Täidis:
250g piimašokolaadi
0,75dl rõõska koort
2 küpset avokaadot
maasikaid

Purusta küpsised.
Sulata või ja sega küpsistega.
Suru küpsisepuru lahtikäivasse koogivormi(20cm) põhja.
Kata põhi maasikaviiludega.
Sulata veevannil šokolaad koos rõõsa koorega.
Püreesta avokaadod, lisa jahutatud šokolaadisegu.
Vala šokolaadisegu maasikatele.
Tõsta külmikusse vähemalt 4-ks tunniks tahenema.
Kaunista värskete maasikatega.



2 comments:

  1. Nii isuäratav kook ja ilusad pildid! Kas avokaado šokolaadikoogis muudab kuidagi ka maitset?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kairit, kreemi maitse ei ole päris selline nagu tavaline toorjuustu/vahukoorega sokolaadikreem, kuid ikkagi väga maitsev. Kreemi maitset raske kirjeldada, seda peab ise proovima.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...