February 10, 2014

Banoffee kook


Seekord üks äärmiselt maitsev ja samas väga lihtsalt valmiv kook, mis valmib ahju kasutamata. Seega peaks see maitsev kook olema igati jõukohane kõigile ja sööma võib hakata ka kohe, kuigi paar tundi võiks lasta ikka külmikus taheneda. Kui koostisaineid lugeda, siis võib tunduda, et kokku saab hirmus magus kook, kuid võin öelda, et tegelikult ei ole see kook üldsegi nii magus kui algul tunduda võib. Ka võib esialgu tunduda imelik, et koogile on lisatud soolapähkleid, kuid just soolapähklid annavadki mõnusa maitsenüansi sellel koogile. Retsepti eest suured tänud Ragnele.


BANOFFEE KOOK

PÕHI:
90g  võid
200 g digestive küpsiseid

TÄIDIS:
2-3 banaani
1 tops toorjuustukreemi karamelliga (farmi)
2 dl rõõska koort (35%)
2 spl kreeka jogurtit
2 sl suhkrut
2 sl peeneks hakitud soolapähkleid
50 g šokolaadi 

Sulata või pliidil. Purusta küpsised peeneks. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (20-22cm läbimõõduga) põhjale(soovi korral ka äärtele). Sulata toorjuustukreem veevannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Viiluta banaanid ning lao toorjuustukreemile. Vahusta koor suhkruga vahule, lisa kreeka jogurt ning määri lusikaga koogile. Kõige peale raputa pähkli- ning šokolaadipuru. Lase jahedas taheneda vähemalt tunnike(veel parem üleöö).

Retsept veidi muudetud kujul: http://kokkama.blogspot.com/




3 comments:

  1. Mmm...see tundub nii hea, olen ka korduvalt mõelnud selle ette võtta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soovitan väga seda kooki teha, valmib kiirelt ja maitseb imeliselt!

      Delete
  2. üritasin saada tõlget ühele sarnasele koogile kuid ei jaga neid asju niipalju . see on :www.recette -gateau.eu/recette-tarte-a -la-banane-fondante/
    seal on selle koogiga palju ühist kuid täidis ja kreem vist miskit muud.
    loodan et kirjutasin selle aadressi õieti ,lihtsalt seda saata ei oska .palun andke nõu.kuidagi sai ka eestikeelset versiooni sellest lehest kuid ma ei tea kas oman androidi ja ikka tuleb külla see inglise keel.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...