April 24, 2016

Pähkli-šokolaadiküpsised



Need küpsised valmisid tänu Umami poele, kust sain õlivabu pähklijahusid. Küpsistes on jahuna kasutatud vaid õlivaba sarapuupähklijahu, mis annab koos šokolaadiga küpsistele imehea justkui Nutellaga sarnase maitse. Küpsised jäävad äärtest krõbedad ja seest pehmed. Proovisin sama retsepti järgi küpsetada küpsiseid ka tavalise sarapuupähklijahuga ja ka sellega õnnestusid kenasti, siis jääb tainas veidi vedelam ja küpsised valguvad küpsedes veidi rohkem laiali, maitse on sama hea.



PÄHKLI-ŠOKOLAADIKÜPSISED


120 g võid
85 g suhkrut
120 g sarapuupähkli jahu
2 muna
100 g tumedat šokolaadi
näputäis soola

Vahusta toasoe või suhkruga.
Lisa vahule ükshaaval edasi vahustades munad.
Sulata veevannil šokolaad. 
Lisa maha jahutatud šokolaad ja sool või-muna vahule.
Viimasena sega juurde pähklijahu.
Tõsta tainas u.30.minutiks külmikusse.
Vormi tainast pallid ja vajuta need kergelt lapikuks (kuid mitte liiga õhukeseks).
Küpseta 180-kraadises ahjus u.7-9. minutit. Kontrolli küpsust, küpsised peaksid jääma seest pehmeks.

Sellest kogusest tuleb u.2,5 plaaditäit küpsiseid.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...