August 4, 2015

Vaarika kohvitort


Hetkel on imeline marjaaeg ja enamus marju saabki niisama ära söödud ja ka talveks sügavkülma pistetud. Jagan seekord hästi lihtsalt valmiva mahlase biskviittordi retsepti, mis ei ole väga magus. See kook peaks meelepärane olema kõikidele kohvisõpradele, sest kohvi maitset on tunda nii kreemis kui ka biskviidi immutusvedelikus. Koogile lisavad mahlakust vaarikad, mida leidub nii koogi peal kui vahel. Kes on suur maiasmokk, maitseb kreemi ja kui tunneb et magusust on vähe, lisab suhkrut juurde aga ka retseptis oleva kogusega saab igati maitsev tort.


VAARIKA KOHVITORT

Põhi:
3 muna
3spl suhkrut
3spl riisijahu
1,5spl maisitärklist
0,5tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3dl vahukoort
200g kohupiimapastat
u.4sl suhkrut
3sl lahustuva kohvi pulbrit
u.300g vaarikaid

Niisutamiseks:
kanget kohvi

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa sõeludes juurde omavahel segatud kuivained.
Vala tainas 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus u.15.minutit.
Kreemiks vahusta vahukoor koos kohvi pulbri ja suhkruga. Lisa juurde kohupiimapasta.
Lõika maha jahtunud biskviit kaheks.
Aseta 1 tordipõhi serveerimisalusele ja niisuta kohviga.
Kata kreemi ja vaarikatega.
Aseta kreemi peale teine tordipõhi, niisuta kohviga ja kata kreemiga.
Kaunista vaarikatega, soovi korral raputa peale veidi tuhksuhkrut.
Lase tordil külmikus taheneda vähemalt 4 tundi.




1 comment:

  1. Mmmm.... mulle nii meeldivad kohviga tordid! Näeb üliisuäratav välja!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...