December 30, 2012

Pohla-kohupiimakook piparkoogipõhjal


Kellel veel jõuludest piparkooke üle, siis  võiks neid kasutada ühes suurepärases kohupiimakoogis. Nimelt see äärmiselt mahlane ja parajalt hapukas-magus kohupiimakook, kus põhjaks piparkoogid ja peal kreemine hapukoorekreem. Just see kreemine hapukoorekreem hoiabki koogi mahlasena, seda mõnusat kreemi kasutan teinekordki kohupiimakookidel. Meil sai kook üpris ruttu otsa, oleks soovinud veel seda kooki nautida.

Magusat aastavahetust!


POHLA-KOHUPIIMAKOOK PIPARKOOGIPÕHJAL

Põhi:
150g piparkooke
60g võid

Täidis:
600g kohupiima
100g hapukoort
3muna
100g suhkrut
100-150g pohli
1spl maisitärklist

Peale:
150g hapukoort
50g tuhksuhkrut

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga.
Suru küpsetuspaberiga kaetud  lahtikäivasse koogivormi(22-24cm), tõsta külmikusse.
Täidise jaoks vahusta kergelt munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor.
Kui kasutad külmutatud pohli sega pohlad maisitärklisega ja seejärel sega kohupiimasegusse.
Vala kohupiimatäidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-45. minutit või kuni kook on pealt helekuldne.
Võta kook ahjust jahuta u. 15 minutit, kata ühtlaselt tuhksuhkruga segatud hapukoorega.
Jahuta toatemperatuurile ja tõsta külmikusse maitsetuma.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...