December 11, 2012

Pehme piparkook


Üks paremaid jõulukooke- pehme, parajalt jõuluvürtsine ja mahlane tainas, kaetud laimi-maitselise toorjuustu-kondespiima kreemiga.
Seda kreemi võiks sööma jäädagi, mulle toorjuustukreemid kookidel üldiselt väga ei meeldi aga see kreem viis keele alla, tõesti imehea. Magus toorjuustukreem koos hapukate pohladega teeb selle koogi täiuslikuks.


Praegusel pimedal ajal on pildistamis aeg väga piiratud ja ideaalset foto väga raske saavutada.
Selle koogi pildile jäädvustamine oli väga keeruline, kuna väljas hakkas just pimedaks minema ja pidin igasugu meetodeid kasutama, et kook pildile püüda.


PEHME PIPARKOOK

200g võid
2dl suhkrut
4spl siirupit
4 muna
4dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
3tl piparkoogimaitseainet
1tl kaneeli
soola
200g hapukoort

Glasuur:
200g toorjuustu
120g kondenspiima
1 laimi riivitud koor

pohli

Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga heledaks kreemiks.
Lisa ükshaaval edasi vahustades munad.
Sega omavahel kõik kuivained.
Lisa või-munasegule vaheldumisi hapukoor ja jahusegu, sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas u.25*35 küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 25.minutit või kuni puutikk jääb puhtaks.
Jäta kook jahtuma ja valmista samal ajal glasuur-selleks vahusta toorjuust kondenspiimaga, lisa riivitud laimikoor.
Kata maha jahtunud kook toorjuustukreemiga, puista peale pohli.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...