March 27, 2012

Kohupiima plaadikook rosinatega


See on üks minu lemmik-kohupiimakook. Lihtsatest koostisainetest valmib suurepärane ja mahlane kohupiimakook, mis meenutab nõukaajal kohvikutes müügil olnud kohupiimakooki. Selle retsepti järgi olen juba aastaid maitsvat plaadikooki küpsetanud, mida jagub suuremale seltskonnale. Veidi suuremale ahjuplaadile mõeldud retsepti olen ka Perenaine.ee lehele lisanud, seekord tegin koogi väiksemal ahjuvormil(u.20*30).


KOHUPIIMA-ROSINA PLAADIKOOK

PÕHI:
100g võid
0,5dl suhkrut
1 muna
2,5dl jahu
näputäis soola

KATE:
600g kohupiima
1,5dl suhkrut
3muna
1dl hapukoort
0,5 riivitud sidrunikoor
1tl vanillisuhkrut
1spl jahu
rosinaid

Põhjaks vahusta või suhkruga. Lisa muna, vahusta edasi.
Lisa jahu ja või, sega ühtlaseks massiks.
Kata küpsetuspaberiga kaetud väiksema koogivormi põhi ühtlaselt tainaga.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus u.5. minutit. Võta ahjust ja jahuta.
Vahusta munad suhkruga kergelt, sega ülejäänud katteained.
Vala täidis eelküpsetatud põhjale, küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-40 minutit või kui kook on pealt kuldse värvusega.




1 comment:

  1. Minu jaoks täitsa uskumatu, et nii lihtsast asjast saab ka nii piduliku pildi teha! Otsemaid hakkasid neelud käima. :P Üleüldse meenutab selline kook lapsepõlve, mil oli laupäevaõhtuti sage külaline. Nüüd pole enam tükk aega teinud, sest igasugu toorjuustu- jm peenemad koogid on võidukäigul, aga tegelikult tasub aeg-ajalt ikka klassikute poole tagasi pöörduda küll ja lasta lihtsatel asjadel end (uuesti) võluda. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...