May 21, 2012

Tosca-rabarberikook


Lõpuks ometi valmis mul selle kevade esimene, väga oodatud rabarberikook!
Põhjaks pehme-keeksilaadne tainas, kus maitseks hapukad rabarberid. Katteks magus-krõbe mandlikate, mis tasakaalustab kenasti hapuka rabarberi maitse. Maitses imeliselt nii ahjusoojalt(ainult siis on natuke raske ilusaid koogiviile lõigata) koos külma piimaga, kui ka maha jahtunult järgmisel päeval. 


TOSCA-RABARBERIKOOK

PÕHI:
3 muna
3dl jahu
2dl suhkrut
100g võid
1,5tl küpsetuspulbrit
300-400g rabarbrit

KATE:
100g mandlilaaste
0,5dl vahukoort
100g suhkrut
75g võid
2spl jahu
1tl kaneeli

Vahusta toasoojad munad suhkruga.
Sulata potis või.
Mõõda teise kaussi jahu ja sega juurde küpsetuspulber.
Lisa munavahule vaheldumisi või ja jahusegu.
Viimasena sega juurde hakitud rabarber.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.20.minutit.
Vahepeal valmista kate, selleks mõõda kõik koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel, kuni segu pakseneb.
Kui kook on pealt juba kergelt kuldne, tõsta peale kate ja küpseta 200-kraadises ahjus veel u.15.minutit.



1 comment:

  1. Väga hea rabarberi kook :D Mõnusalt lihtne oli teha ka! Tänud retsepti eest :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...