Täiesti jahuvaba imeline seest niiske šokolaadikook.
Koogis on kasutatud musti ube, mis asendavad jahu. Kui juhtub, et mõnest väiksemast poest ei leia musti ube, siis ka punased oad sobivad(järgi proovitud), kuigi kõigis suuremates kauplustes on mustad oad saadaval.
Olen seda kooki juba kolm korda teinud ja katsetanud ning ikka maitseb see kook uskumatult hästi. Oa maitset tunda ei jää, on vaid mõnus rikkalik šokolaadine maitse.
Kook maitseb imehea, kui on saanud üleöö külmikus seista ja serveeritud koos väikese vahukoorepalli ja püreestatud marjadega mmm...
Miks mitte üllatada oma kallimaid valentinipäeval selle mõnusa šokolaadise koogiga. Või proovi hoopis neid toredaid glasuuriga muffineid või imelihtsalt valmivaid Nutella brownie´sid
JAHUVABA ŠOKOLAADIKOOK
240g pestud ja nõrutatud musti ube(kasutasin konserveeritud musti ube vees, mille brutokaal on enamasti 400g)*
4 muna
100-120g palmisuhkrut
30g kakaod
1tl lahustuvat kohvipulbrit
näputäis soola
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanilliekstrakti
50g tumedat šokolaadi
Sulata veevannil šokolaad.
Aseta kõik ülejäänud koostisained kombaini ja töötle segu kombainis (u.paar minutit) , kuni kõik on kenasti ühtlane ja tükivaba.
Viimasena lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 20cm koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.20-25. minutit.
Jahuta kook ja serveeri püreestatud marjade ja vahukoorega.
*Musti ube on saadaval Solarise toidukaupluses, Stockmannis, Kaubamaja öko-osakonnas, Prismas ja suuremates Maximates.
*Musti ube on saadaval Solarise toidukaupluses, Stockmannis, Kaubamaja öko-osakonnas, Prismas ja suuremates Maximates.