Üks mõnus kohupiimakook kirssidega, millel peal kakaoga purukate. Lisaks valmib see mitte liiga magus kook üpris vähese vaevaga. Nii et soovitan proovida!!!
Mina asendasin seekord 1/3 nisujahu kogusest rukkijahuga, samuti olen proovinud ka terve nisujahu koguse asendada rukkijahuga- ka nii saab väga maitsva ja tervislikuma koogi kui ainult nisujahu kasutades. Koogis võib muidugi kasutada ka külmutatuid kirsse, kuid mina soovitaksin siiski kompotikirsse- need on magusamad ja ei ole nii hapud kui külmutatud kirsid.
KIRSI-KOHUPIIMA PURUKOOK
PURU:
125g võid
3dl jahu
0,5dl suhkrut
2sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
näputäis soola
TÄIDIS:
400g kohupiima
2 muna
200g hapukoort
1,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1sl maisitärklist
1purk kompotikirsse
Sega puruks jahu, suhkur, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool.
Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks.
Täidise jaoks vahusta kergelt munad suhkru ja vanillisuhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor ja maisitärklis.
Vooderda lahtikäiva 24cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhja, vala peale kohupiimatäidis.
Kata nõrutatud kompotikirssidega. Raputa peale allesjäänud puruga. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-40. minutit.