Üks mõnus õhuline kohupiimakook koos värskete maasikatega maitseb imehea! Koogi muudab õhuliseks vahustatud vahukoor koos vahustatud munadega. Põhi on jällegi täiesti nisujahuvaba, kasutasin riisijahu koos maisitärklisega(olgu öeldud, et mingit riisi maitset tunda ei jää).
Kooki tuleks kindlasti serveerida värskete maasikatega või toormoosiga. Soovitan selles koogis kasutada kindlasti rasvast teralist kohupiima. Nagu kohupiimakookidega ikka, muutub ka see kook seistes aina paremaks (hea oleks see õhtul valmis küpsetada, maha jahutada ja ööseks külmikusse jätta ja järgmisel päeval serveerida)
ÕHULINE KOHUPIIMAKOOK
PÕHI:
100g võid
60g suhkrut
1 muna
90g riisijahu
30g maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
TÄIDIS:
400g teralist kohupiima
1dl hapukoort
3 muna
1,5dl suhkrut
1spl tärklist
200ml rõõska koort
Põhjaks vahusta või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi.
Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained.
Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.
Vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, tärklis.
Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45.minutit.
Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.