Täiesti jahuvaba imeline seest niiske šokolaadikook.
Koogis on kasutatud musti ube, mis asendavad jahu. Kui juhtub, et mõnest väiksemast poest ei leia musti ube, siis ka punased oad sobivad(järgi proovitud), kuigi kõigis suuremates kauplustes on mustad oad saadaval.
Olen seda kooki juba kolm korda teinud ja katsetanud ning ikka maitseb see kook uskumatult hästi. Oa maitset tunda ei jää, on vaid mõnus rikkalik šokolaadine maitse.
Kook maitseb imehea, kui on saanud üleöö külmikus seista ja serveeritud koos väikese vahukoorepalli ja püreestatud marjadega mmm...
Miks mitte üllatada oma kallimaid valentinipäeval selle mõnusa šokolaadise koogiga. Või proovi hoopis neid toredaid glasuuriga muffineid või imelihtsalt valmivaid Nutella brownie´sid
JAHUVABA ŠOKOLAADIKOOK
240g pestud ja nõrutatud musti ube(kasutasin konserveeritud musti ube vees, mille brutokaal on enamasti 400g)*
4 muna
100-120g palmisuhkrut
30g kakaod
1tl lahustuvat kohvipulbrit
näputäis soola
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanilliekstrakti
50g tumedat šokolaadi
Sulata veevannil šokolaad.
Aseta kõik ülejäänud koostisained kombaini ja töötle segu kombainis (u.paar minutit) , kuni kõik on kenasti ühtlane ja tükivaba.
Viimasena lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 20cm koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.20-25. minutit.
Jahuta kook ja serveeri püreestatud marjade ja vahukoorega.
*Musti ube on saadaval Solarise toidukaupluses, Stockmannis, Kaubamaja öko-osakonnas, Prismas ja suuremates Maximates.
*Musti ube on saadaval Solarise toidukaupluses, Stockmannis, Kaubamaja öko-osakonnas, Prismas ja suuremates Maximates.
Mmm, see kook on tõeline šokohoolikute unelm. Nii mõnusalt pehme ja mahlane. Soovitan väga seda järele proovida!
ReplyDeleteAitähh selle retsepti eest! Minu uus absoluutne lemmik! Ülilihtne valmistada ja väga-väga maitsev.
ReplyDeleteMeie linnakese suuremates poodides musti ube muidugi ei olnud, aga punased asendasid siis neid. Pealt kaunistasid ja andsid lisamaitset minu koogil vahukoore-karamellimatselise toorjuustuga kreem ning Marianne kommidest tehtud puru.
Suur rõõm, et kook meeldis!
DeleteSee on tõesti imeline kook.
ReplyDeleteMercredi, ka minu meelest super kook!
DeleteValmistasin ka seda kooki. Maitse oli imehea! Lisaks mulle meeldis see, et ühest tükist juba piisas, kuna oli toitev. Mustade ubade asemel kasutasin pruune ube. Mul köögikomaini polnud, seega purustasin oad saumiksriga ning segasin teised ained juurde. Lisasin ka hakitud mandleid. See retsept läheb kindlasti kordamisele.
ReplyDeleteHea kuulda, et kõik õnnestus ja kook kordamisele läheb!
DeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMida ma võiksin mustade ubade asemel kasutada või need annavad kindla maitse?
ReplyDeleteTere, oad maitset ei anna, tunda jääb ikka sokolaadi maitse. Kui kauplusest musti ube ei leia, siis sobivad väga hästi ka punased oad! Head küpsetamist!
DeleteKui ma palmisuhkru asemel kavatsen kasutada tavalist suhkrut. Kas pean koguseid palju muutma? Pole palmisuhkruga kogemust. On palju magusam kui tavaline suhkur?
ReplyDeleteTere, pigem on palmisuhkur just veidikene mahedam kui tavasuhkur aga looduslikum, niiet soovitan sama koguse tavasuhkrut võtta.
Deleteaitäh hea retsepti eest.olen korduvalt teinud külalistele,kunagi ei suudeta ära arvata, mida kasutasin jahu asemel, ubade maitse olematu. seest on hea mahlane ka. nämma!
ReplyDeleteAitäh tagasisidet andmast:) See on tõesti üks hea veidi patuvabam kook.
Delete