Niisiis üks lihtne, kuid väga maitsev sai, mida hea sellise suure pakasega sooja tee/kohvi kõrvale vaarikamoosiga ampsata. Saiataignale on lisatud kõrvitsapüreed, mis muudab saia kollasemaks (eriti ilus kollane sai tuleb kasutades muskaatkõrvitsapüreed) ja hoiab saia kauem pehmena. Saia sisse võib panna juba eelnevalt sügavkülma varutud kõrvitsapüreed, kui see tuleks ilusti ülessulatada ja hästi kergelt kuumutada.
Antud retsepti kogusest tuleb kaks suurt pehmet saia.
Head küpsetamist!!!
KÕRVITSASAI
- 1kg kõrvitsat (või 400g valmis kõrvitsapüreed)
- 50-75g suhkrut
- 25g pärmi
- 100ml vett
- 75g õli
- 500-600g jahu
- poole sidruni riivitud koor
- 0,5 tl soola
Koori kõrvits ja lõika väikesteks tükkideks. Hauta võiga pehmeks, püreeri saumiksriga ühtlaseks püreeks.
Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool.
Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli.
Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.
Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks.
Vormi tainast kaks saiapätsi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 min.
Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool.
Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli.
Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.
Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks.
Vormi tainast kaks saiapätsi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 min.