Seekord jagan igati sobilikku porgandikoogi retsepti Lihavõttepühade lauale.
Kindlasti üks mu lemmikutest porgandikookidest.
Seda õrnalt apelsini-maitselist porgandikooki katab rikkalik ja kreemjas šokolaadikate. Tavalise rõõsa koore asemel kasutasin seekord kookoskoort, mis andis mõnusa pehme katte(kookose maitset kreemis tunda ei jää).
Lisaks ei ole koogis kasutatud suhkrut(v.a šokolaadis) ega nisujahu.
PORGANDIKOOK SOKOLAADI GLASUURIGA
Porgandikook:
4 muna
250g riivitud porgandeid
150g mett
1tl vanilliekstrakti
150g mandlijahu
80g riisijahu
1 apelsini riivitud koor
2tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
70g tumedat šokolaadi
0,5dl kookospiima
Sega omavahel kõik kuivained.
Eralda munavalged kollastest.
Vahusta kergelt munakollased meega, lisa riivitud apelsinikoor.
Lisa riivitud porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa munakollase-porgandisegule ettevaatlikult munavalge segu, ära üle sega.
Vala tainas küpetuspaberiga kaetud 24cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.35-45 minutit.
Jahuta kook täielikult maha.
Glasuuriks kuumuta kookoskoor, võta tulelt ja lisa hakitud šokolaad.
Sega ühtlaseks kreemiks.
Vala maha jahtunud koogile.