Seda imelist keeksi olen juba aastaid küpsetanud. Keeks on nii mõnus tihke, mahlane, hästi õrna sidruni maitsega, täpselt selline nagu vanasti kohvikutes pakuti.
Lihtsatest koostisainetest valmiv ääretult maitsev keeks!
SIDRUNIKEEKS (VÕRDNE KEEKS)
200 g võid
200 g suhkrut
200 g jahu
5 muna
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
200 g suhkrut
200 g jahu
5 muna
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
Eralda munakollased ja -valged. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased. Iga kollase lisamisel vahusta segu ühtlaseks, seejärel lisa sidrunimahl ja riivitud koor ning sega juurde jahu.
Vahusta munavalged kõvaks massiks ja sega tainaga. Vala tainas määritud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Puista jahtunud keeksile tuhksuhkrut.
Retsept Ida Savi