July 28, 2014

Maasika-banaanijäätis




Mis võiks olla mõnusam kui kuumal suvepäeval lubada endale kausitäis maitsvat jäätist. Mina soovitan proovida seda kaunist mannavahuroosat jäätist, mis koosneb vaid kahest koostisainest ja on täiesti suhkruvaba. 
Jäätisetegu on iseenesest väga lihtne ja valmib kiirelt.
Enne jäätise tegemist on vaja eelnevalt külmutada maasikad ja banaanid ning need seejärel köögikombainiga kreemjaks jäätiseks püreestada. Külmutatud banaanid muutuvad püreerides mõnusaks kreemiseks vahuks ja maasikad lisavad jäätisele värskendavat marjast maitset.


MAASIKA-BANAANIJÄÄTIS

3 eelnevalt viilutatud ja külmutatud banaani
u. 2dl külmutatud maasikaid

Võta sügavkülmast maasikad ja banaanid ja lase neil u. 10 minutit pehmeneda.
Pane mõlemad koostisained köögikombaini ja püreesta ühtlaseks jäätise taoliseks massiks.
Serveeri kohe või tõsta sügavkülma.

Sellest kogusest tuleb u. kaks portsu jäätist.


July 22, 2014

Maasikasmuuti


Palavate ilmade jahutajaks sobib väga hästi see mõnus maasikane smuuti. Kuuma ilmaga soovitan smuutisse panna kindlasti eelnevalt viilutatud ja seejärel külmutatud banaan, mis muudab smuuti jahedaks ja kreemiseks.



MAASIKASMUUTI

2dl õunamahla või vett
u.150-200g maasikaid
1 külmutatud banaan
2spl kreeka jogurtit
agaavisiirupit maitse järgi

Pane kõik koostisained blenderisse ja purusta ühtlaseks.
Serveeri kohe.


July 16, 2014

Tatra-beseerull vaarikate ja mustikatega


Imehea kerge magusroog värskete marjadega on kindlasti üks minu lemmikuid sel suvel. Katsetasin seekord tatrajahuga kakao-beseerulli, mis sai väga maitsev(soovitan kasutada toortatrajahu-nt. RemedyWay või Tõrvaaugu). Selle toreda tatrajahu-beseerulli idee sain Toidutare ja ajakirja TervisPluss tervisliku koogi võistluse ühest finaalkoogist. Rulli kreemiks on klassikaline vahukoor koos kreeka jogurtiga, mis moodustavad ideaalse õhulise kreemi koos värskete mustikate ja vaarikatega.


TATRA-BESEERULL VAARIKATE JA MUSTIKATEGA

Beseerull:
5 munavalget
2,5dl palmisuhkrut
1dl toortatrajahu
2spl kakaod
mandlilaaste

Täidis:
2dl vahukoort
u.4spl kreeka jogurtit
2spl suhkrut
0,5tl vanillsuhkrut
peotäis vaarikaid
peotäis mustikaid

Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, lisa jaokaupa suhkur, samal ajal edasi vahustades.
Sega omavahel jahu ja kakao, lisa jahusegu ettevaatlikult segades munavalge segule.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mandlilaaste.
Küpseta beseed 175-kraadises ahjus u. 15 minutit.
Valmis põhi kalluta puhtale küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber.
Jahuta põhi täielikult maha.
Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa ettevaatlikult segades jogurt.
Kata mahajahutatud põhi ühtlaselt kreemiga, puista peale marjad.

Keera ettevaatlikult rulli, aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks.
Enne serveerimist kaunista rull kreemi, marjade ja piparmündilehtedega.


Beseerulli põhja retsept: Liis Õispuu








July 10, 2014

Šokolaadismuuti


Kuna ilmad on nii mõnusalt kuumad, siis ega muud suurt süüa ei tahagi kui arbuusi, smuutisid ja kergemaid salateid. Tegin seekord hommikuks ühe hästi mõnusa ja virgutava šokolaadise maitsega jahutava smuuti.
Selles smuutis soovitan kasutada kindlasti eelnevalt külmutatuid banaane, sest need muudavad joogi mõnusalt kreemjaks ja jahutavaks. Mina soovitan smuutit teha kindlasti mandlipiimast, mida on ise väga lihtne valmistada(nt siin on mandlipiima valmistamine ka piltidena nähtav). Nagu ikka, siis smuuti kogused on veidi umbkaudsed. Kes soovib paksemat smuutit, võib lisada rohkem banaane ja vähem piima ja kes soovib vedelat smuutit lisab rohkem piima. 

Head smuutitamist!


ŠOKOLAADISMUUTI

1,5-2 klaasi (mandli)piima
3 külmutatud banaani
3 pehmet datlit
1,5 spl kakaod
0,5 tl kaneeli

Pane kõik koostisained blenderisse ja blenderda ühtlaseks.
Maitse, vajadusel lisa kas datleid või piima.
Piima lisa vastavalt sellele, kui paksu jooki tahad.

Antud kogusest tuleb u. 3 väikest klaasi jooki.


July 3, 2014

Maasika-šokolaadikook


Imelihtsalt ja kiirelt valmiv kreemine šokolaadikook värskete maasikatega. Lisaboonuseks on asjaolu, et koogi saab valmis vaid 7 koostisainest. Seekord on šokolaadikreemis üks tervislik salakoostisaine-avokaado, mis muudab kreemi eriti kreemiseks ja veidike tervislikumaks. Koogi jaoks vali kindlasti hästi küpsed avokaadod.


Seda maitsvat kooki sobib teha ka teiste marjadega, nt vaarikad ja mustikad on kindlasti hästi maitsvad koos hõrgu šokolaadikreemiga.
Šokolaadikreem jääb selline mõnus pehme ja kreemine, seega väga kauaks kooki laulale seisma ei jätaks, vaid hoiustaks külmikus.
Mina kasutasin piimašokolaadi, kuid vabalt võib teha tumeda šokolaadiga, siis ma lisaksin kreemile juurde sortsu agaavisiirupit.


MAASIKA- ŠOKOLAADIKOOK

Põhi:
150g šokolaadiküpsiseid
70g võid

Täidis:
250g piimašokolaadi
0,75dl rõõska koort
2 küpset avokaadot
maasikaid

Purusta küpsised.
Sulata või ja sega küpsistega.
Suru küpsisepuru lahtikäivasse koogivormi(20cm) põhja.
Kata põhi maasikaviiludega.
Sulata veevannil šokolaad koos rõõsa koorega.
Püreesta avokaadod, lisa jahutatud šokolaadisegu.
Vala šokolaadisegu maasikatele.
Tõsta külmikusse vähemalt 4-ks tunniks tahenema.
Kaunista värskete maasikatega.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...